Klauzula RODO - WIF

Biuletyn
informacji publicznej

Biuletyn Informacji Publicznej Wojewódzkiego Inspektoratu Farmaceutycznego w Opolu

KLAUZULA INFORMACYJNA W ZAKRESIE PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH


Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.U. UE L 119/1) - ogólnego rozporządzenia o ochronie danych informujemy, iż:

  1.  Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Opolski Wojewódzki Inspektor Farmaceutyczny z siedzibą w Opolu, ul. Plebiscytowa 5, 45-380 Opole.
  2. Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych - p. Aleksandrę Grzebieniowską. Z inspektorem można się kontaktować w sprawach ochrony swoich danych osobowych w godzinach urzędowania Wojewódzkiego Inspektoratu Farmaceutycznego w Opolu, ul. Plebiscytowa 5 lub za pomocą poczty elektronicznej: .
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji ustawowych zadań Opolskiego Wojewódzkiego Inspektora Farmaceutycznego w Opolu - na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz na podstawie art. 9 ust.1 lit. g ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa, w tym organy wyższego stopnia.
  5. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą w czasie określonym przepisami prawa, zgodnie z obowiązującą instrukcją kancelaryjną.
  6. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania.
  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

 

Wytworzył(a): Kierońska-Ignaciuk Magdalena
Wprowadził(a): Kierońska-Ignaciuk Magdalena
Opublikował(a): Kierońska-Ignaciuk Magdalena
Liczba wyświetleń: 207

Data wytworzenia: 2018-05-25 13:00:11
Data publikacji: 2018-05-25 13:00:17
Ostatnio aktualizował(a): Grzebieniowska Aleksandra
Data ostatniej zmiany: 2018-05-28 09:33:39

Historia zmian artykułu:
2018-05-28 09:33:39 [Modyfikowano],
Wprowadził(a): Grzebieniowska Aleksandra, v.3
2018-05-25 13:04:46 [Modyfikowano],
Wprowadził(a): Kierońska-Ignaciuk Magdalena, v1

Projekt pn. Upowszechnienie e-usług świadczonych przez administrację publiczną w województwie opolskim jest współfinansowany przez Unię Europejską
ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2007–2013
na podstawie porozumienia nr RPOP.02.02.00-16-013/13-00.
© Opolski Urząd Wojewódzki
Zamknij ten komunikat Nasze strony wykorzystują pliki cookies.

Na naszych stronach używamy informacji zapisanych za pomocą cookies m.in. w celach reklamowych i statystycznych. Mogą też stosować je współpracujące z nami podmioty, takie jak firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W każdej przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Cookies.